1.4.13 Popup-funktioner ska kunna hanteras och stängas av alla (inofficiell översättning)

Det finns ännu ingen officiell översättning till svenska av WCAG kriterium 1.4.13 Till dess kan man använda WCAG-kriterierna på engelskaÖppnas i ett nytt fönster eller använda den finska översättningen nedan.

Finsk översättning:
Jos osoittimen vieminen elementin päälle tai näppäimistöfokuksen siirtäminen elementtiin tuo näkyviin lisää sisältöä, ja osoittimen tai näppäimistöfokuksen pois vieminen piilottaa sisällön, seuraavat ehdot pätevät:

  • Piilotettavissa: on olemassa mekanismi, jolla näkyviin tulleen sisällön saa piilotettua siirtämättä osoitinta tai näppäimistöfokusta, lukuunottamatta tapausta jossa sisältö on syötevirheestä kertova teksti, tai se ei peitä tai korvaa muuta sisältöä;
  • Osoitettavissa: Jos osoittimen vieminen elementin päälle tuo näkyviin uutta sisältöä, osoitin voidaan viedä ilmestyneen sisällön päälle aiheuttamatta sen katoamista;
  • Pysyvä: uusi sisältö pysyy näkyvissä kunnes osoitin tai näppäimistöfokus on siirretty pois, käyttäjä on piilottanut sisällön tai sen sisältö ei enää päde.

Poikkeus: uuden sisällön visuaalinen esitystapa määrittyy käyttäjäagentin toimesta, eikä sisällön tuottaja ole sitä muokannut.

Huomautus: Käyttäjäagentin määrittämä esitystapa on esimerkiksi selaimen työkaluvihjeet, jotka on toteutettu HTML:n title-attribuutin avulla.

Huomautus: Muokatut työkaluvihjeet, alavalikot ja muut ei-modaaliset ponnahdusikkunat ovat esimerkkejä sisällöstä, joka kuuluu tämän kriteerin alaan.

Läs också

1.4.12 Se till att det går att öka avstånd mellan tecken, rader, stycken och ord (inofficiell översättning)

Läs föregående

2.1.4 Skapa kortkommandon med varsamhet (inofficiell översättning)

Läs nästa