Videor

På den här sidan har vi samlat de av våra utbildningsvideon som finns på svenska eller med svensk text. På de finska sidorna finns mera videon från webbinarier och seminarier som vi har ordnat.

Du kan också hitta en utbildningsvideo för tillgänglighet på eOppiva webbplats Öppnas i ett nytt fönster

Webbtillgänglighet i praktiken

Inspelning från webbinarium som hölls den 27.8.2020. På webbinariet medverkar Regionförvaltningsverkens svenska enhet för bildningsväsendet, webbtillgänglighetsteamet och FDUV.

Katso YouTube-palvelussa

Tillgänglighetsutlåtande

Inspelning från webbinarium som hölls den 12.8.2020. Inspelningen ger svaret på frågor om tillgänglighetsutlåtande. Webbtillgänglighet teamet går också igenom hur du använder vårt verktyg för att skapa utlåtandet.

Katso YouTube-palvelussa

Tillgängliga digitala tjänster möjliggör en självständig vardag för alla.

Regionförvaltningsverkets video som handlar om webbtillgänglighet.

Katso YouTube-palvelussa

Ett digitalt samhälle tillgängligt för alla

En kort animation om webbtillgänglighet. Videon har producerats av regionförvaltningsverkets enhet för webbtillgänglighetstillsyn.

Katso YouTube-palvelussa

Vad är webbtillgänglighet? Intervju med Viena Rainio

Lagen om tillhandahållande av digitala tjänster trädde i kraft i april 2019. Enligt lagen ska den offentliga sektorns webbplatser vara tillgängliga för så många personer som möjligt. Viena Rainio är sakkunnig på regionförvaltningsverkets webbtillgänglighetsteam och förklarar vad webbtillgänglighet är och vad vi kan göra för att öka tillgängligheten på våra webbsidor.

Katso YouTube-palvelussa